Ayahuasca alternatieven

Op zoek naar ayahuasca alternatieven? Er zijn andere psychedelica die minstens net zo goede eigenschappen heeft als ayahuasca, maar dan veiliger en legaal!

De Hoge Raad heeft beoordeeld dat de import en het bezitten van Ayahuasca illegaal is in Nederland. Deze uitspraak was te verwachten vanwege de negatieve nieuwsberichten omtrent een aantal dodelijke aflopen tijdens of na een ayahuasca ceremonie.

U vindt hier het oordeel van de Hoge Raad

Er zijn legale en minder riskante alternatieven

In Nederland is de wetgever realtief soepel met het beleid omtrent drugsgebruik. Psychedelica zoals ayahuasca, DMT, LSD en MDMA zijn illegaal, maar wij hebben veel ervaring met legale alternatieven die er zeer veel op lijken. In dit bericht gaan we het hebben over psilocybine en psilocine uit paddo’s en truffels. Wij hebben altijd al de voorkeur gehad om psilocybine en psilocine houdende truffels te gebruiken.

Paddo’s, truffels, serotonine, DMT en ayahuasca

Er zijn vele soorten tryptamines zoals tryptofaan, serotonine en melatonine. De belangrijke tryptamines in dit verhaal zijn dimethyltryptamine (DMT), 4-hydroxytryptamine (psilocine), O-fosforyl-4-hydroxydimethyltryptamine (psilocybine) en 5-hydroxytryptamine (serotonine). DMT is de tryptamine die in de ayahuasca drank zorgt voor de trip en bij paddo’s is dat de stof psilocybine die door maagzuur en de lever omgezet wordt naar de werkzame stof psilocine. Zowel DMT als psilocine lijken heel erg veel op serotonine.

De werkzame stof DMT van ayahuasca is bijna hetzelfde als psilocine van de paddo.

Lees ons bericht over serotonine goed door om het geheel goed te begrijpen.

Hoe wordt ayahuasca opgenomen?

DMT, de werkzame stof in ayahuasca, wordt bij de mens ook zelf geproduceerd in de pijnappelklier. DMT komt vooral vrij wanneer er slaap intreedt. DMT kan dromen levendig maken. Indien DMT wordt gedronken door bijvoorbeeld een thee te maken van planten die dat bevatten, dan zal DMT direct in het maagzuur worden afgebroken door een enzym genaamd monoamine-oxidase (MAO). Indien DMT tezamen met MAO remmers wordt ingenomen, wat ayahuasca is, dan wordt DMT niet afgebroken en bereikt DMT wel het brein wat vervolgens leidt tot een trip.

Hoe worden paddo’s opgenomen?

Paddo’s en magic truffels hebben dezelfde werkzame stoffen, namelijk psilocybine en psilocine. Er zijn honderden schimmels die psilocybine aanmaken, maar de mens maakt deze stof niet zelf aan. Bij het eten van psilocybine houdende truffels of paddenstoelen zal het maagzuur en de lever de psilocybine omzetten naar psilocine. Psilocine kan dan richting het brein waar het zijn werking geeft.

Wat doet DMT en psilocine in het brein?

Zowel DMT alsmede psilocine lijken betreft de molecuulstructuur heel erg op serotonine en kunnen bij opname de serotoninereceptor in het brein stimuleren. Dit komt bovenop de huidige stimulatie van serotonine. Mede hierdoor zullen de meeste klachten, zoals depressie en verslavingen, welke ontstaat door een eventueel serotonine tekort, direct (en tijdelijk) verdwijnen.

Schematische weergave hyperconnectiviteit van het brein tijdens een trip

Wegens een verhoogde stimulatie van de serotoninereceptoren komt het brein in een staat van hyperconnectiviteit. Dat wil zeggen dat verschillende hersengebieden connectie met elkaar maken om informatie door te spelen en te verwerken. Dit is vergelijkbaar met hoe door te slapen en te dromen informatie wordt verwerkt en hoe het wordt opgeslagen. Tijdens een staat van hyperconnectiviteit kan het brein permanent nieuwe verbindingen aanmaken. Slechte verbindingen worden hersteld, met name die in de frontale hersenkwab. Slechte verbindingen in de frontale hersenkwab kunnen het gevolg en de veroorzaker zijn van een depressie. Door herstel van de verbindingen kunnen DMT en psilocine helpen een depressie te bestrijden.

De ayahuasca trip

Het mengsel van DMT en MAO remmers zorgt vaak voor lichamelijke effecten zoals diarree en overgegeven. Als dit achter de rug is kan de trip pas echt beginnen. Ayahuasca wordt doorgaans ervaren als een droom met diepe betekenis terwijl men wakker is. Dit is te danken aan DMT, wat ook vrijkomt bij slaap. Ayahuasca kan uw ‘onderbewustzijn’ naar boven brengen. Men kan dingen zien en ervaren die onbewust of bewust zijn weggestopt. Oude emoties, trauma en gedragspatronen kunnen naar boven komen. Een ayahuasca trip duurt doorgaans 2 tot 6 uur en het is moeilijk te voorspellen hoe diep en hoe lang de trip is. Zo kan een trip nog 8 uur na-effecten veroorzaken.

De paddo trip

De paddo trip heeft de nadelige lichamelijke effecten niet. Men kan zich in het begin wel trillerig en warm of koud voelen. De trip zet doorgaans in na een half uur en in het begin zal u verlost worden van alles wat u nodig denkt te hebben. U komt dan eerst in een staat van tevredenheid. Dit is te danken aan de psilocine, die de serotoninereceptor prikkelt. Zodra de trip echt op gang komt kan bij een diepe trip uw ‘onderbewustzijn’ ook naar boven gebracht worden. Men kan dingen zien en ervaren die onbewust of bewust zijn weggestopt. De lengte van een paddotrip kan tussen de 2 en 8 uur zijn en is te sturen via de dosering en het toevoegen van (citroen)zuur.

Verschil tussen paddo trips en ayahuasca trips

MAO remmers

Het belangrijkste verschil is dat er bij paddo’s geen MAO remmers nodig zijn. Juist de MAO remmers zorgen voor lichamelijk ongemak en kunnen complicaties geven. Bepaalde medicijnen en voeding kunnen in combinatie met de MAO remmers in ayahuasca de gebruiker ziek maken of in extreme gevallen de dood veroorzaken.

Triplevel kiezen

Het is verstandig om bij een eerste trip niet meteen het hoogste triplevel te bereiken. Bij paddotrips kunt u eerst kennismaken met een lager triplevel zodat u de volgende keer op uw gemak bent. Bij ayahuasca ceromonies is er niet echt een makkelijke dosering mogelijk.

Lichamelijk ongemak

Bij ayahuasca komt overgeven en diarree bijna altijd voor aan het begin. Bij truffels en paddo’s komt diarree niet voor en overgeven komt zeer beperkt voor, wat tevens makkelijk te voorkomen is. Tijdens een paddo- of truffeltrip kunt u wel gewoon bewegen, wat bij ayahuasca niet of niet gemakkelijk gaat.

Trip bijsturen

Waarbij men bij een lichte paddotrip zichzelf deels kan sturen, laat een ayahuasca trip zich totaal niet sturen. Dit kan zowel een voordeel als nadeel zijn. Zelfs bij een diepe truffel/paddotrip (tot level 4) is er een lichte sturing mogelijk door een coach. Als je een controlfreak bent kan ayahuasca te heftig zijn.

Wetgeving in Nederland

Het bezit en verhandelen van DMT en ayahuasca is in heel veel landen illegaal, waaronder Nederland. Ayahuasca ceremonies zijn helaas ook illegaal in Nederland. Ook het bezit en handelen in psilocybine houdende paddenstoelen is illegaal. Magic truffels daarentegen, met dezelfde werkzame stoffen als paddo’s zijn wel legaal in Nederland. Een triptherapie met magic truffels is dus wel legaal.

Begeleiding tijdens trip

Ayahuasca ceremonies vinden doorgaans plaats in groepen. Onze triptherapie is één op één. Zo kunt u bij onze therapie de volledige aandacht krijgen van onze coach.

Prijs

Ayahuasca ceremonies zijn vaak duurder omdat de organisatie eromheen veel omvangrijker is. Veelal moet u dan ergens naar toe en overnachten met meerdere medetrippers. Bij onze triptherapie kunt u gewoon in uw eigen omgeving blijven zodat de kosten voor opvang ook niet gemaakt hoeft te worden.

Duur van de trip

De ayahuasca trip laat zich moeilijk voorspellen. U kunt er beter rekening mee houden dat u 14 uur lang niets anders kunt doen. De truffel of paddotrip kan beter gedoseerd worden en u kunt bij een minder diepe trip na 3 uur al weer andere dingen gaan doen. Bij diepere trips kan dit na 6 uur al zijn. In geval van de diepste trip kunt u na 8 uur alweer andere dingen gaan ondernemen.

De triplevels

Met ayahuasca gaat u doorgaan redelijk vlot naar triplevel 5, wat gezien kan worden als voor- en nadeel. Met paddo’s kan er beter gedoseerd worden. Het behalen van een triplevel kan een tripcoach beter inschatten.

Lees hier meer informatie over de triplevels.

Voorkeur psilocybine Johns Hopkins School of Medicine

De Johns Hopkins School of Medicine doet nu voornamelijk onderzoeken met psilocybine/psilocine in plaats van DMT (ayahuasca). Wij denken dat zij de voorkeur hebben voor de werkzame stoffen uit paddenstoelen omdat deze net even iets anders en met minder risico werken.

Onze voorkeur

Hoewel wij totaal niet tegen ayahuasca zijn, geniet de paddotrip/truffeltrip onze voorkeur. Dit vanwege dezelfde voordelen als ayahuasca, de wetgeving, het makkelijkere gebruik, dosering en sturing van een tripsessie, welke gewoon bij u thuis kan plaatsvinden. Wat een heel groot pluspunt aan paddo’s is, is dat er geen MAO remmers nodig zijn en dat betekend dat er geen complicaties kunnen ontstaan door de MAO remmers.

Uw voorkeur

Uw voorkeur is natuurlijk afhankelijk van uw omstandigheden. Bent u toch van mening dat ayahuasca beter is voor u? Lees u dan heel goed in over wat u wel en niet moet doen. Zorg ervoor dat u informatie uit meerdere bronnen leest over dit onderwerp. Kies een bekwame sjamaan uit waarbij u zich goed voelt en waar de setting goed is, zoals men ook al deed bij de ayahuasca rituelen in de Amazonegebieden. Ziet u net zoals wij toch de voordelen in van de paddotrip? Wij helpen u graag.

Lees hier verder over hoe een trip werkt met paddo’s of magic truffels

Hier vindt u meer informatie over hoe wij te werk gaan.

Psilocybine ceremonie via ons

In tegenstelling tot wat velen verwachten doen wij meer dan het begeleiden van personen tijdens een psychedelische ceremonie. Wij geloven er namelijk in dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

 1. Aanmeldingneurotransmitter test en intake
 2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
 3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
 4. Een individuele psychedelische ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
 5. Nabespreking van de truffel ceremonie op dezelfde dag
 6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

Extra’s tijdens ceremonie

Onze psychedelische therapie middels een truffel ceremonie bevat de volgende extra’s om de ervaring nog beter te maken :

 • Individuele begeleiding truffel ceremonie
 • Aromatherapie (tijdens trip)
 • Kleurentherapie (tijdens trip)
 • Muzikale ondersteuning
 • NLP

Mogelijkheden van paddo therapie

Het grootste voordeel van een triptherapie sessie is dat middels introspectie (binnen uzelf kijken) wij u licht kunnen sturen uw zelfbeeld te veranderen. Veel verslavingen, angsten, stress, depressies en andere persoonlijke problemen ontstaan uit een (negatief) verkeerd zelfbeeld, uit non-reële gedachten of door onderbewuste stress, welke voortkomen door angsten in het onderbewuste. Indien u uzelf het beste gunt op basis van voeding, gedachte en beweging zal dit tijdens en na de trip een positieve uitwerking hebben omdat deze leefstijlveranderingen logisch worden gevonden tijdens de trip. Wees goed voor uw lichaam en geest en deze zullen dan ook goed voor u zijn. U bent het waard om de beste versie van uzelf te zijn.

Lees hier verder over onze werkwijze

Wat anderen zeggen over triptherapie

Een verhaal van een klant kan vaak meer vertellen over wat wij doen dan dat dat wij over onszelf kunnen schrijven.

Lees hier alle recensies van onze “klanten”

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Voordat u zich bij ons aanmeld kunt u het beste zo veel mogelijk leren over triptherapie. Triptherapie werkt namelijk het allerbeste als iemand er klaar voor is. Uiteraard staan wij voor u klaar indien u klaar bent om middels lichamelijke gezondheid en psychedelische therapie uw leven prettiger en gezonder te maken. U kunt van ons de beste persoonlijk dienstverlening verwachten die er is.

Lees hier meer over voor wie psychedelische therapie geschikt is

Vragen?

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van het hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier