Truffelceremonie voor meer verbinding

Een truffelceremonie is een therapeutische sessie waarbij je onder begeleiding van een ervaren therapeut een reis maakt naar je onderbewuste met behulp van psilocybine truffels. Psilocybine is een natuurlijke stof die voorkomt in bepaalde soorten paddenstoelen en truffels, en die je bewustzijn en waarneming kan verruimen. Een truffelceremonie kan je helpen om jezelf beter te leren kennen, emotionele wonden te helen, angsten en depressies te overwinnen.

Magic truffels worden al duizenden jaren gebruikt in sjamanistische rituelen. Tegenwoordig tonen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken aan dat psilocybine een zeer effectieve bijdrage kan leveren aan de behandeling van burn-out, depressie, angststoornissen en verslaving. Het resultaat: leven vanuit meer verbinding, enthousiasme, helderheid, vreugde en doelgerichtheid.

Hoe werken magic truffels?

Magic truffels zijn psychoactieve planten die een helend potentieel hebben. Ze groeien in de grond en smaken een beetje naar walnoten. Truffels zijn legaal in Nederland en bevatten de psychoactieve stof psilocybine die je toegang geeft tot andere bewustzijnstoestanden. Een reis met magic truffels duurt ongeveer 4-6 uur.

Authentieke zelf

Magic truffels zijn onderdeel van de natuur en hebben het vermogen om de verbinding te herstellen met onze eigen natuur: hart, ziel of authentieke zelf. Dit is de plek waar de heling plaatsvindt en de transformatie begint. De effecten van een ceremonie kunnen ervaren worden op verschillende niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Inzicht of antwoorden

Door toegang te krijgen tot een diepere laag in je bewustzijn, zul je jezelf en je levensvragen in een breder perspectief of bewustzijn ervaren. Je kunt inzichten of antwoorden krijgen op specifieke vragen. Dit kan zeer helend zijn en een diepgaande impact hebben op je leven. Truffels kunnen de diepere kwesties in je leven naar boven brengen, wat gezien moet worden.

Wat zijn de voordelen van een truffelceremonie?

Iedereen ervaart een truffelceremonie op zijn of haar eigen unieke manier en iedereen is anders. Afhankelijk van wat er in je leeft en speelt zul je meer inzicht en begeleiding krijgen in deze zaken. De truffel zal je precies laten zien, voelen of doen wat je nodig hebt op dit specifieke moment in je leven. Hieronder zijn enkele voorbeelden van de verschillende aspecten van iemands persoonlijkheid of leven waar magic truffels zich op kunnen richten, om je een idee te geven:

  • Inzicht in specifieke levensvragen
  • Verwerking van trauma’s en levensgebeurtenissen
  • Verbinding maken met je gevoelens en hart
  • Van hoofd naar hart
  • Verbinding maken met je missie in het leven
  • Dieper inzicht krijgen in ziekte(s)
  • Verbinding maken met je innerlijke kracht, bron, licht en liefde
  • Universele wijsheid ontvangen

Wetenschappelijk onderzoek

Er is steeds meer wetenschappelijk onderzoek dat de positieve effecten van psilocybine op de mentale gezondheid ondersteunt. Psilocybine stimuleert de groei van nieuwe vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen. Dit kan helpen om de hersenen flexibeler en geïntegreerder te maken, wat in contrast staat met de rigide en gesegregeerde hersenen van depressieve mensen. Psilocybine verandert ook de manier waarop verschillende hersengebieden met elkaar communiceren, waardoor er meer synchronisatie ontstaat tussen de zintuiglijke gebieden en minder connectiviteit tussen de associatieve netwerken. Dit kan leiden tot een verhoogde openheid, creativiteit en empathie.

Hoe ziet een truffelceremonie eruit?

Een truffelceremonie vindt plaats in een veilige en comfortabele omgeving, waar je begeleid wordt door een ervaren begeleider. De begeleider zal je vooraf informeren over de werking, de effecten, de voorwaarden en de kosten van de ceremonie. Je kunt ook je vragen, verwachtingen en intenties bespreken. De begeleiding zal je helpen om een dosering te kiezen die bij je past, afhankelijk van je doel en ervaring.

De ceremonie begint met een ritueel om je te verbinden met de truffels en jezelf. Je krijgt dan de truffels aangeboden, die je kunt opeten of in een thee kunt drinken. Na ongeveer een half uur zul je de eerste effecten merken. Je zult dan gaan liggen op een matras of een bank, met een oogmasker op en er wordt bijpassende muziek afgespeeld. Jouw begeleider zal je ook voorzien van support en aromatherapie om je te ondersteunen tijdens je reis.

De reis duurt ongeveer 4-6 uur, afhankelijk van de dosering en je persoonlijke reactie. Tijdens de reis kun je verschillende ervaringen hebben, zoals visioenen, emoties, inzichten, herinneringen, lichamelijke sensaties of spirituele verbindingen. Jouw begeleider zal bij je blijven en je begeleiden als dat nodig is. Je kunt altijd om hulp vragen of aangeven hoe je je voelt.

Na de reis zul je langzaam terugkeren naar het normale bewustzijn. De therapeut zal je helpen om weer te aarden en te hydrateren. Je kunt dan je ervaringen delen met jouw begeleider(s) of met andere deelnemers als het een groepsceremonie is. Verder zal je ook tips krijgen voor de integratie van je ervaring in je dagelijks leven. Je kunt ook contact houden met jouw begeleider voor verdere ondersteuning of advies.

Is een truffelceremonie iets voor jou?

Een truffelceremonie is niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat je een goede fysieke en mentale gezondheid hebt, dat je geen medicijnen gebruikt die niet samengaan met psilocybine, dat je geen familiegeschiedenis hebt van psychoses of schizofrenie, dat je niet zwanger bent of borstvoeding geeft, en dat je geen hoge bloeddruk of hartproblemen hebt. Je goed laten screenen is dus belangrijk.

Het is ook belangrijk dat je respectvol omgaat met de truffels en jezelf. Een truffelceremonie is voor de meesten geen recreatief uitje, maar een serieuze en intense ervaring die veel van je kan vragen. Bereid je goed voor door gezond te eten, voldoende te slapen en te ontspannen. Zorg ook dat je geen andere drugs of alcohol gebruikt voor of na de ceremonie. Ga niet deelnemen aan een truffelceremonie als je onder druk staat, als je niet gemotiveerd bent, of als je geen vertrouwen hebt in de begeleiding of de setting. Te grote groepen kunnen voor sommigen overweldigend zijn en dan is een kleine groep of individuele sessie een betere keuze.

Een truffelceremonie kan een mooie manier zijn om jezelf beter te leren kennen en te groeien als mens. Het kan je helpen om je potentieel te ontdekken, je blokkades te overwinnen, je relaties te verbeteren, je creativiteit te stimuleren, je spiritualiteit te verdiepen, of gewoon om meer vreugde en dankbaarheid te ervaren. Als je geïnteresseerd bent in een truffelceremonie kan je in eerste instantie de intake invullen via de onderstaande link. Je wordt dan eerst op gevaarlijke interacties beoordeeld en indien er geen contra-indicaties zijn ontvang je een mail hoe je kunt aanmelden voor een truffelceremonie.

Start hier de intake voor een truffel ceremonie | Agenda truffelceremonies