Hoe werkt MDMA?

MDMA (3,4-methylenedioxymethamphetamine) is een synthetisch drug die werkt als een stimulerende middel en een psychedelische. Het verhoogt de niveaus van dopamine, serotonine en noradrenaline in de hersenen, wat leidt tot een gevoel van verhoogde energie, euforie en sociaal vertrouwen. Het kan ook leiden tot veranderde perceptie van tijd en ruimte en een versterkte gevoel van empathie.

MDMA en PTSS of trauma

MDMA wordt onderzocht als therapeutisch middel voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS) omdat het de patiënt in staat stelt om emoties te ervaren en te verwerken die anders moeilijk te bereiken zijn. Het verhoogt de niveaus van serotonine en oxytocine, waardoor patiënten zich meer verbonden voelen met zichzelf en anderen en een gevoel van veiligheid ervaren. Dit kan hen in staat stellen om herinneringen aan het trauma op een veilige manier te verwerken en te integreren in hun leven. Bovendien kan MDMA de angst en de emotionele afstand die vaak geassocieerd zijn met PTSS verminderen, wat kan helpen bij het verkrijgen van inzicht in de ervaringen en het verminderen van symptomen zoals flashbacks en nachtmerries. MDMA therapie kan mede hierdoor de angstige reacties op bepaalde triggers verminderen waardoor er met minder angst geleefd kan worden.

MDMA behandeling aanvragen

Een MDMA therapie ondergaan kan voor veel verbetering zorgen. Vooral bij personen die worden geteisterd door PTSS en trauma, maar juist deze groep moet extra oppassen voor mogelijke contra-indicaties en her-traumatisering. Een goede screening, persoonlijke voorbereiding, een veilige en goed begeleidde MDMA sessie met ruimte tot integratie draagt zeer veel bij aan het behalen van positieve resultaten. Lees meer over wanneer en hoe je een MDMA therapie kunt aanvragen via de volgende pagina.

MDMA sessie starten