Truffel Ceremonie over triptherapie blog:

Bij triptherapie hebben ze geschreven over De toekomst van psychedelische therapie op April 23, 2021. U kunt dit bericht hieronder lezen

Meer aandacht voor psychedelische therapie

De laatste jaren is de aandacht voor psychedelica als hulmiddel tijdens therapie gegroeid. De groei in aantal wetenschappenlijke onderzoeken toont aan hoe groot het vertrouwen is in psychedelica en dan met name psilocybine uit paddo’s en magic truffels. Hoe lang het gaat duren dat de reguliere GGZ aan de slag gaat met psychedelica is afhandelijk van de snelheid van de wetenschappenlijke onderzoeken. We schreven reeds eerder over deze onderwerpen en onze berichten zijn te lezen via deze hyperlinks:

Psychedelische therapie via GGZ Nederland vanaf 2025 (bericht van 19 augustus 2019)

Onderzoeken naar psilocybine therapie

Nieuwsoutlets die schrijven over psychedelica

Steeds meer verschijnen er nieuwsberichten over psilocybine therapie of sessies met andere soorten psychedelica. Een simpele zoekterm zoals psilocybine therapie levert vandaag zo’n 307.000 resultaten en dit wat zo’n 8 jaar geleden toen wij begonnen met lifestylecoaching in combinatie met psilocybine truffels een stuk minder.

De aandacht voor psilocybine therapie groeit dus gestaag en wij worden dan ook vaak benaderd door Podcastmakers, tv-producten, Youtube programma’s, tijdschriften en andere media-outlets. De meest recente is Reporters Online en deze schrijft onder andere over triptherapie:

Helemaal weg is psychedelische therapie nooit geweest. In het alternatieve circuit wordt therapie nog altijd aangeboden. Bij Psychedelische Therapie Nederland bijvoorbeeld, dat via triptherapie.nl  diverse soorten therapie aan op basis van een tripmiddel zoals psilocybine (in truffels) of LSD. Initiatiefnemer Marcel van der Putten werkte in de sport en voeding en startte Triptherapie vanuit de gedachte dat een gezond lichaam het best presteert als ook de geest gezond is.

Zijn benadering is serieus en grondig. Marcel: ‘De therapie begint bij de voorbereiding. Cliënten krijgen een uitgebreide intake en neurotransmitter-test aan de hand van vragen over hun gemoedstoestand. Heeft iemand bijvoorbeeld last van hoofdpijn, concentratieproblemen en piekeren, dan kan dat wijzen op een lage dosering van de neurotransmitter gaba (gamma-aminoboterzuur). Mensen met een tekort aan gaba kunnen angstig zijn en daar houden wij dan extra rekening mee.’

‘Het merendeel van onze klanten heeft last van depressie. Naast de triptherapie, die uit één of meerdere psychedelische sessies met tussenpozen van enkele weken bestaat, geven wij ook advies op het gebied van voeding, beweging en supplementen. Wij zien psychedelische therapie als een holistische aanpak waarbij we het lichaam en de geest als één geheel behandelen.’

Lees het volledige bericht hier: Beter worden door (reguliere) behandeling met psychedelica. Het komt steeds dichterbij…

Andere berichten en podcasts zijn te vinden via de volgende blogs:

Triptherapie bij Spraakzame Schimmels

Triptherapie bij High Humans

De toekomst van psilocybine therapie

Nadat de laatste fases van de wetenschappenlijke onderzoeken over psilocybine positief afgerond worden kunnen we er niet meer om heen dat psilocybine van de status harddrugs af moet (opiumwet lijst 1). Een eventuele nieuwe classificatie kan zijn dat het als medicijn wordt bestempeld en dat betekent regulering. Het gebruik van de pure stof psilocybine is dan voorbehouden aan waarschijnlijk psychiaters en de reguliere GGZ. Het voordeel hiervan is dat zorgverzekeraars het gaan vergoeden. Een nadeel kan zijn dat als alleen de reguliere zorg het kan toepassen dat het te klinisch wordt en het effect kan verminderen. Op dit moment wordt psilocybine niet voorgeschreven maar vrijwillig ingenomen door het geloof dat het werkt. Dat kleine stukje placebo effect kan verdampen door het voorschrijven via de reguliere zorg. Laten we hopen dat psilocybine gaat vallen onder de medicijnen en dat magic truffels legaal blijven voor de alternatieve aanpak. Zo kan iedereen een keuze maken waar ze zelf achter staan en dat kan helpen bij het resultaat.

Psilocybine therapie met magic truffels

Psilocybine therapie kan nu legaal plaatsvinden door het gebruik van magic truffels met psilocybine als een bestandsdeel van de truffel. Dit is handig voor personen die niet kunnen of willen wachten op de langzame vooruitgang van de wetenschappenlijke onderzoeken. Wij bieden psychedelische sessies aan in combinatie met een algehele gezondsheidsadvies op basis van een intake. Ben jij klaar om een psychedelische sessie een kans te geven?

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.