Truffel Ceremonie over triptherapie blog:

Bij triptherapie hebben ze geschreven over Dopamine detox op July 8, 2020. U kunt dit bericht hieronder lezen

Dopamine, serotonine, GABA en acetylcholine

Tijdens de aanmelding voor een psychedelische sessie testen wij eventuele tekorten van de neurotransmitters dopamine, serotonine, GABA en acetylcholine middels een vragenlijst. Dat doen wij omdat een tekort deze neurotransmitters kan zorgen voor verschillende psychische en psychosomatische klachten. Zo kunnen we via neurochemie de balans in het brein beter laten herstellen.

Meer informatie over de verschillende neurotransmitters en voeding:

GABA | Acetylcholine | Serotonine | Dopamine | Voeding en neurotransmitters

De dopamine detox

Dopamine speelt een grote rol in de beloning van levende organismes zoals de mens. Dopamine staat voor kortstondig geluk die we halen uit persoonlijke doelen. Het geeft ons op dat moment energie en voldoening waardoor onze ego groeit. Aan de ene kant is dit een heel gezond proces wat ons als individu laat groeien en voor onszelf laat zorgen. Aan de andere kant kan het de drang naar persoonlijke groei te groot maken waardoor we te veel afscheiding krijgen met de rest. Verslaving en isolement liggen op de loer als de drive naar persoonlijke voldoening via een dopamine-shot te hoog wordt. Voorbeelden van verslavende dopamine shots zijn gokken, suikers eten, roken, cocaïne, heroïne, blowen, social media, smartphone-gebruik, porno en alcohol. In veel gevallen zorgt de vereenzaming een band met de verslaving waardoor er nog meer eenzaamheid ontstaat en nog meer verslaving. Een dopamine gedreven negatieve spiraal doorbreken kan worden gedaan met een dopamine detox.

Dopamine detox en psychedelische therapie

Onze psychedelische therapie tegen verslavingen en eenzaamheid werkt nog veel beter als er vooraf de sessie een dopamine detox wordt gedaan. De detox zorgt er voor dat beloning ook kan ontstaan via de serotonine receptor en dat geeft een gevoel van verbondenheid en minder ego die dopamine wilt. Psychedelica activeren de serotonine receptoren en dat geeft een gevoel van verbondenheid en minder ego. Vandaar de ego-death tijdens de hogere doseringen. De combinatie van de dopamine detox en de psychedelische sessie maken een te grote ego kleiner waardoor er balans ontstaat tussen goed voor uzelf zorgen middels echte en gezonde zaken en verbondenheid met de buitenwereld. Uiteindelijk draait alles om de juiste balans!

Welke verslaving heeft u?

Een verslaving is een vorm van zelfdestructie die moeilijk los te laten is. Aan de ene kant voelt het vertrouwd en hoort het bij een ritme. Het is een patroon die vervangen kan worden voor een ander patroon. Bent u klaar om het oude los te laten en het nieuwe te omarmen?

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.