Normaal gesproken plaats ik geen recensies maar ik wil nu toch even wat vertellen over mijn ervaringen. 

Ik heb reeds vier sessies met truffels gedaan waarvan slechts 1 bij triptherapie met als begeleider Marcel. De andere 3 heb ik bij andere aanbieders gedaan. Ik heb dus al wel wat ervaring met psychedelische therapie opgedaan. In deze review leg ik uit wat ik heb ervaren als verschillen tussen de aanbieders.

Het voortraject

Bij triptherapie is het voortraject op basis van een online intake. De adviezen die als voorbereiding worden gegeven zijn persoonlijk en hebben mij geholpen de juiste richting op te gaan. De aanpak in het voortraject lijkt meer gericht te zijn op het fysieke welzijn terwijl er wel al zaadjes in het hoofd worden geplaatst door de adviezen die worden gegeven.

De twee andere bedrijven pakten het anders aan. Zij begonnen met gesprekken wat je ook bij een psycholoog zou kunnen doen. De focus lag daar meer op gesprekstherapie, iets wat bij mij nooit echt hielp, maar het was wel fijn om contact te hebben. Misschien hebben deze gesprekken ook wel een fundering gelegd voor de daadwerkelijke sessie.

De psychedelische sessie

Samen met Marcel heb ik op de dag van de sessie besproken wat de doelen zijn, wat ik kon verwachten en wat ik kon doen als er bepaalde dingen zouden gebeuren. Ik had door het voorgesprek al het idee dat deze trip wel eens een sterkere trip zou worden dan wat ik eerder had meegemaakt. Het idee dat deze trip dieper zou gaan maakte me deels ook bang. Marcels woorden over nieuwsgierig zijn als een kind stelde me toch deels gerust. Hij heeft ook in zijn verhaal een hoop positieve woorden herhaald die zijn blijven hangen. Het waren de woorden die ik nodig had tijdens mijn trip bleek achteraf. Na het drinken van de magische thee duurde het niet lang voordat de eerste effecten begonnen. Ik kende de effecten van de vorige trips. Het waren weer een beetje dezelfde geometrische vormen, kleuren en patronen. Kort daarna leerde ik pas wat echt trippen betekent. Waar ik bij de andere aanbieders een beetje bleef hangen in de geometrie, ging ik nu veel dieper. Ik werd bang van de sterkte van de trip en kreeg het warm en benauwd. Na een paar momenten van angst kwam het woord nieuwsgierigheid in me omhoog en in een lichtflits veranderde mijn trip in iets onbeschrijfelijks mooi. Ik werd meegenomen door de muziek op een reis door mijn eigen leven, het universum en door iets wat ik nog niet begrijp. 

Dit alles was slechts een medium dosering volgens Marcel. Ik vraag me soms af wat er was gebeurd op een hoge of heroïsche dosering. Toch ben ik zeer tevreden.

Nazorg

Na de sessie wordt je pas weer alleen gelaten zodra je nuchter genoeg bent. Dat is overal zo. Nagesprekken dagen na de sessie is bij de andere bedrijven standaard. Bij triptherapie ben je vrij om een telefonisch nagesprek te doen. Ook hier merk je op dat bij triptherapie er minder wordt ingespeeld op de gesprekken en meer op de ervaring. Ikzelf had geen behoefte aan een nagesprek aangezien ik het meeste toch niet kon verwoorden. Bij mij lijkt het er juist op dat als ik de trip laat zijn voor wat het is dat ik me juist rustig voel. Mijzelf rustiger voelen en leven in vertrouwen was mijn doel en ik heb het gevoel dat nu bereikt te hebben.

Mijn advies

De beste en sterkste trip had ik bij triptherapie. Als dat jouw prioriteit heeft dan weet je waar je moet zijn. Ben je echter op zoek naar een traject met veel gesprekstherapie dan zijn er andere aanbieders die daar meer aandacht aan besteden. Je betaalt dan wel meer voor alle extra gesprekken.

Wat je ook nog kan doen is naar je eigen psycholoog zodat de zorgverzekeraar dat vergoedt en dan doe je de psychedelische sessie bij triptherapie. Zo heb je het beste van beiden werelden voor de laagste kosten.

Bedankt

Nogmaals bedankt voor deze mooie trip. Ik hoop dat de positieve effecten blijven aanhouden en ik denk dat de volgende trip weer bij triptherapie is. 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: Goede kwaliteit service

In samenwerking met Psilocybine therapie Nederland hebben wij dit bericht geplaatst om u beter van dienst te kunnen zijn op gebied van truffel en paddo ceremonies

Goede kwaliteit service