Truffel Ceremonie over triptherapie blog:

Op de website triptherapie is er geschreven over MDMA en psilocybine geclassificeerd als medicijn in Australië op February 7, 2023. U kunt dit bericht hieronder lezen:

MDMA en psilocybine zijn medicijnen?

Per 1 juli 2023 zal de status van psilocybine en MDMA veranderen van illegale drugs naar medicijn in Australië. Hierdoor staat de deur open voor meer onderzoek en therapie met deze middelen. Australië is hierin het eerst land en neemt nu dus het voortouw. Personen met depressie, angstklachten, trauma en PTSS krijgen hierdoor meer kans op een leefbaar leven.

Helaas is Nederland traag met deze ontwikkeling maar gelukkig mogen we in Nederland al zonder onderbreking wel werken met psilocybine middels het gebruik van magische truffels. In dat opzicht is Australië niet het eerste land waar psilocybine therapie mogelijk is, maar ze classificeren psilocybine wel als eerste als medicijn. Voor MDMA geldt dat MDMA therapie in Nederland ook altijd al kon, maar dan met een legale MDMA analoog.

Wanneer wordt MDMA en psilocybine als medicijn gezien in Nederland?

Wanneer MDMA en psilocybine volgens de wet de status medicijn krijgt weten we niet precies. In onderstaand artikel uit 2019 voorspelden we dat we legalisering verwachtten in 2025

Prognose legalisering psychedelische therapie

De prognose voor de legalisering voor MDMA hadden we in 2022 geschat op 2024. Zie ook dit bericht:

Prognose legalisering MDMA therapie

In Nederland kan het dus langer duren voordat we volledige legalisering kunnen verwachten. Misschien helpt het nu andere landen het goede voorbeeld geven. Onze prognoses blijven op dit moment dus onveranderd.

Bij Triptherapie kan je al legaal een MDMA of psilocybine sessie ondergaan

Op moment van schrijven hebben we bij Triptherapie meer dan 1800 klanten geholpen om op een legale manier een psychedelische sessie te ondergaan. Van voorbereiding tot aan integratie van de sessie helpen we mee. De website Triptherapie.nl bestaat slechts 5 jaar, maar ons werk begon daar nog minstens 5 jaar voor. Sindsdien zijn we marktleider voor individuele sessies en hebben we zeer veel ervaring met psilocybine en LSD sessies en pionieren we door al in 2022 legale MDMA sessies aan te bieden.

Wil jij een MDMA sessie of een psilocybine sessie bij ons doen? Wij screenen onze aanmeldingen op veiligheid. Niet iedereen kan zomaar een sessie doen omdat sommige combinaties met medicijnen of aandoeningen gevaarlijk kan zijn. Wil jij vrijblijvend een screening en advies over wat voor sessie en dosering je zou kunnen doen? Vul dan de intake in via de onderstaande link:

Start de intake bij Triptherapie