Microdoseren is een hippe trend

Steeds meer mensen doen aan microdoseren waarbij de meesten dagelijks, om de dag of twee keer per week een hele kleine dosering innemen van psilocybine (-houdende truffels/paddo’s). Microdoseren wordt ingezet voor het verbeteren van productiviteit, creativiteit, het verbeteren van emotionele stabiliteit en het verminderen van stress/angst. Een microdosering is dan vaak ongeveer 10% van een dosering waarvan je normaal gesproken een gemiddelde sterke trip van zou krijgen. Hierdoor ervaren mensen wel de lichte positieve effecten maar kan je wel gewoon genoeg gedragen en de dagelijkse dingen doen.

Kan je ook met MDMA microdoseren?

Sinds MDMA en MDMA therapie meer aandacht krijgen wordt er steeds meer gevraagd of je net zoals bij LSD op psilocybine ook MDMA kunt microdoseren. Hoewel MDMA ook wordt gezien als psychedelicum is het een geheel andere stof dan LSD en psilocybine. Een belangrijk verschil is dat bij MDMA met name de neurotransmitters dopamine en serotonine vrijkomen vanuit de lichaamseigen voorraden. Bij psilocybine en LSD voeg je enkel deze stoffen toe aan je lichaam en behoudt je de lichaamseigen stoffen. Verder is MDMA neurotoxisch en speelt dopamine een rol in verslaving terwijl psilocybine niet zo veel te doen heeft met dopamine. MDMA kan dus niet worden ingezet als microdose omdat de eerdergenoemde eigenschappen ervoor zorgen dat langzamerhand somberte op kan komen en erger wordt door depletie van serotonine en dopamine. Verder kunnen ook het aantal dopaminereceptoren omlaag gaan of ze worden minder gevoelig waardoor de verslavingsgevoeligheid omhoog kan gaan. Al met al is MDMA geen goede keuze voor microdoseren maar kan het wel incidenteel worden gebruikt als therapeutisch hulpmiddel.

Lees hier over de verschillen tussen Psilocybine en MDMA therapie

Microdoseren kan wel met andere middelen

Wil je toch gaan microdoseren? Laat je dan goed informeren of doe een traject met microdoseren via triptherapie. Meer informatie hoe wij kunnen helpen lees je door de link te volgen:

Microdoseren

In samenwerking met Psilocybine therapie Nederland hebben wij dit bericht geplaatst om u beter van dienst te kunnen zijn op gebied van truffel en paddo ceremonies

Microdoseren met MDMA