Truffel Ceremonie over triptherapie blog:

Op de website triptherapie is er geschreven over Psilocybine en antidepressiva op May 24, 2022. U kunt dit bericht hieronder lezen:

Het oude advies over psilocybine combineren met antidepressiva

Over het algemeen wordt de combinatie van psychedelica zoals psilocybine, MDMA en LSD met psychoactieve medicatie afgeraden. In een aantal gevallen kan de combinatie slecht zijn voor de gezondheid en in andere gevallen is het vanuit voorzichtigheid. Tijdens het invullen van de intake via onze site kwam deze melding tegen:

Let op! Vul het onderstaande formulier in indien je niet één van de volgende contra-indicaties hebt.

– Zwangerschap
– Schizofrenie
– Borderline
– Psychose gevoeligheid (of verleden met psychose)
– Ernstige Bloeddruk/hartklachten
– Hersenbloedingen

Verder kunnen de onderstaande medicijnen niet worden gecombineerd met psychedelica:

SSRI, SNRI, TCA en MAO remmers (serotonerge medicatie)
– Lithium
– Benzodiazepinen (Valium, Oxazepam, XANAX e.d.)
– Hart en bloeddrukmedicatie
– Opoïden (tramadol, morfine en codeïne)

* Stop nooit zomaar met uw medicatie maar overleg met de arts die u die medicatie voorschrijft. In sommige gevallen kunt u afbouwen en dan twee weken na afbouwen alsnog het formulier invullen en uw traject starten.

Volgens onderstaande schema hebben we voorheen de combinatie van SSRI en psilocybine afgeraden omdat het de werking zou verminderen en de uitkomsten onvoorspelbaar zouden worden.

Psilocybine i.c.m. SSRI heeft een verminderende werking

SSRI en psilocybine

Uit nieuwe onderzoeken komt nu naar voren dat het combineren van SSRI en psilocybine wel op een veilige manier kan. Uit de schematische resultaten kan je opmaken dat er niet zo veel verschil zit tussen Placebo met psilocybine en Escitalopram met psilocybine. Over het algemeen kan je wel stellen dat er net meer effect wordt bereikt als er geen SSRI wordt gebruikt en dat de werking van psilocybine ook eerder op gang komt zonder SSRI. Verder is er geen verschil in de toename van BDNF, de neurotrofine die zorgt voor neuroplasiticiteit. De afvlakking van emoties door de SSRI kan er tevens voor zorgen dat negatieve en positieve gevoelens minder sterk worden ervaren en dat kan een voor- en nadeel zijn.

Lees hier het volledige onderzoek

SSRI dus niet meer eerst afbouwen voor een psychedelische sessie?

De noodzaak van het afbouwen van SSRI is er dus niet echt. In het verleden hebben we een hoop personen geholpen nadat ze de SSRI hadden afgebouwd. Een groot aantal van deze personen zijn na de sessie gestopt met de medicatie en dat lijkt ons beter dan doorgaan met het medicijngebruik. Vanaf nu mag je dus zelf kiezen of je doorgaat met het gebruik van SSRI of dat je de psychedelische sessie aangrijpt om te proberen medicijnvrij te leven. Indien je de medicatie wilt afbouwen, vraag dan aan je behandelend arts hoe je dat het beste in jouw geval kunt afbouwen. Wij laten vanaf juni 2022 dus ook mensen toe die SSRI gebruiken.

De verschillende manieren waarom SSRI en psychedelica werken via de serotonine receptoren.

Een psilocybine sessie ondergaan?

Je kan je aanmelden voor onze dienstverlening via de intake. Wij controleren dan of je veilig een sessie kan doen en we geven een advies over de dosering. Daarna is het mogelijk om een datum te reserveren voor jouw sessie.

Start hier de intake