Psilohuasca

Psilohuasca is een combinatie van psilocybine houdende magic truffels en een MAO remmer. Psilohuasca en en Ayahuasca zijn redelijk populair in Nederland en Psilohuasca en ayahuasca eindigen beiden op huasca. Naast deze gelijkenis bevatten beiden psychedelische stoffen in combinatie met een sterke MAO remmer. In de meeste gevallen wordt de banisteriopis caapi als sterke MAOi gebruikt. De MAO remmers in banisteriopis caapi voorkomen de afbraak van DMT, psilocybine, dopamine, adrenaline, tyramine en meerdere psychedelische en ook schadelijke monoaminen. Bij ayahuasca is een MAO remmer sowieso nodig want anders werkt het psychedelische actieve bestandsdeel DMT niet. Bij Psilohuasca wordt er gebruik gemaakt van psilocybine houdende paddenstoelen of truffels en zijn de sterke MAO remmers niet nodig, want psilocybine werkt gewoon oraal ook zonder MAO remmers. Voeg je toch MAO remmers toe zoals de Banisteriopis caapi dan zal je minder nodig hebben van de psilocybine houdende truffels en zullen ook andere psychedelische moleculen de maag beter overleven en het brein bereiken.

Banisteriopis caapi

De banisteriopis caapi is een heftige MAO remmer die ook bijvoorbeeld tyramine-afbraak remt. Tyramine kan een gevaar worden als de concentratie te hoog wordt. Het voorkomen van verhoogd tyramine kan worden gedaan door een dieet te volgen.

Lees hier meer over het dieet bij psilohuasca

Zoals te lezen valt via bovenstaande link zitten er heel wat haken en ogen aan het gebruik van psychedelica in combinatie met sterke MAO remmers (of medicijnen). Bij het gebruik van paddo’s en truffels zijn de MAO remmers op zich helemaal niet nodig. De dosis verhogen is veiliger dan het toevoegen van de MAO remmers.

Passiebloem als alternatieve MAO remmer

De passiebloem is een milde MAO remmer en zal magic mushrooms of truffels wel versterken en de trip verlengen zonder dat er veel extra risico’s ontstaan. De combinatie van psilocybine en de passiebloem (Passiflora incarnata) wordt ook wel psiloflora genoemd en is in onze ogen de perfecte combinatie van niet de extra risico’s van een zware MAO remmer, maar wel de voordelen van een lichte MAO remmer.

De Passiflora trip

Het voordeel van het gebruiken van de passiebloem is dat er in eerste instantie al minder paddo of truffel nodig is om tot hetzelfde triplevel te komen. De passiebloem heeft in verhouding tot andere veel gebruikte MAO remmers een veel mildere uitwerking waardoor de risico’s lager zijn (maar neem de voorschriften t.b.v. de veiligheid wel serieus). De voordelen die de passiebloem geeft zijn:

  • Rustgevende werking
  • Diepere trip (triplevel 5)
  • Langduriger trip (tot 8 uur)
  • Heldere trip
  • Meer visuele trip

Buiten de verbeterende werking van een psychedelische trip wordt de Passiflora incarnata ook wel eens ingezet zonder psychedelica tegen ADHD, nervositeit, nerveuze hartklachten, Ziekte van Parkinson, toevallen, spierkrampen, hysterie, hypertensie, PMS, epilepsie, huidaandoeningen, aambeien, brandwonden, astma, kinkhoest, bronchitis, infecties en als pijnstiller bij veel kwalen. Ook bij problemen die samenhangen met de menopauze. Tevens wordt het toegepast als middel om de gevolgen van alcoholisme te verminderen, het stoppen met drinken te vergemakkelijken en wordt ook toegepast bij delirium tremens.

Lees hier meer over passiflora incarnata

Het dieet bij psiloflora en psilohuasca

Wij gebruiken geen sterke MAO remmer als we psiloflora bereiden. Dit doen we omdat gezondheid en veiligheid voorop staat. Als alternatief op de bekende MAO remmers gebruiken wij onder andere de rustgevende plant passiflora incarnata. De passiflora incarnata heeft de minste risicoverhoging ten op zichte van de winst die je er mee kan behalen tijdens de trip. Om de risico’s in te perken dient u rekening te houden met een aangepast dieet. Het onderstaande dieet is met name van toepassing bij de zwaardere MAO remmende psilohuasca. Het houden aan dit dieet is meer dan dat nodig is maar het maakt de kans op complicaties verwaarloosbaar klein.

Lees hier de voorbereidingen en dieetaanpassingen die bij onze psilohuasca horen

De psiloflora ceremonie

De volgende georganiseerde psiloflora ceremonie wordt gehouden op 13 december. Meer informatie over de reeds geplande ceremonies via de volgende links.

Overzicht groepceremonies truffels en psilohuasca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *