Psychedelica als exogeen toegediende meditatie

Wat het lichaam zelf voor elkaar krijgt via meditatie of tijdens de droomstaat kan nagebootst worden door het gebruik van psychedelica. De hypothese is dat ongeveer dezelfde stoffen zorgen voor deze droomstaat en dat er daadoord gelijkenissen ontstaan. Personen die tijdens een psychedelische sessie meditatie inzetten kunnen namelijk vaak een stapje dieper gaan en dat kan duiden op een opstapeling van neurotransmitters en psychedelica die beiden op dezelfde receptoren passen.

Zuurstof speelt een rol

Volgens een theorie kan ademhaling DMT vrijgeven of minder snel laten oxideren. DMT is een lichaamseigen neurotransmitters die gekoppeld is aan dromen en hallucineren. DMT heeft de eigenschap snel te reageren met zuurstof en daarom kunnen ademhalingstechnieken die de zuurstof toevoer beïnvloeden het gehalte actief-DMT verhogen.

Psychedelica maken het makkelijker

Omdat de meeste psychedelica zoals psilocybine (psilocine, 4HO-DMT) heel veel lijkt op DMT en op dezelfde receptoren passen, maar langer actief is en in hogere hoeveelheden kunnen worden toegediend, worden psychedelica gezien als een makkelijkere manier om diep te meditatieve staat in te komen. Dat alles terwijl de psychedelica het harde werk uit handen nemen.

Meer weten over mediteren en psychedelica?

Voor meer informatie kunt u de blog lezen over de meditatie en psychedelica via de volgende link:

Psychedelica en meditatie

In samenwerking met Psilocybine therapie Nederland hebben wij dit bericht geplaatst om u beter van dienst te kunnen zijn op gebied van truffel en paddo ceremonies

Psychedelische meditatie