Truffel Ceremonie over triptherapie blog:

Bij triptherapie hebben ze geschreven over The present is a present op June 6, 2020. U kunt dit bericht hieronder lezen

Carpe diem

In elke cultuur zijn er oneliners te vinden over dat we me moeten genieten van het moment zelf en niet te veel zorgen moeten maken over morgen. Elke mindfullness training of Guru zal u hetzelfde vertellen dat er is niets anders dan het eeuwige nu. “Pluk de dag”, “YOLO” en be here now zijn wijsheden die ons erop wijzen dat we meer moeten genieten van hier en nu en minder zorgen moeten maken over de toekomst.

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the “present.

In het Engels is vandaag, the present, ook te vertalen naar kado.

Everyday is a gift, so live it
And put your all into it
You got one chance to do this
Trust your faith and don’t you lose it
When darkness comes, bring the light
Look inside your heart, get through the night
Feel the thunder rise inside
It’s time for the fire to reignite
The elements of life can hit you like a freight train
It’s a mind game, in a time frame
Face it and take it
Just believe you can make it
Gotta roar like a lion and choose the path of a champion
You’re fucking indestructible

Songtekst van Hurricane door Ran-D

Weten is anders dan doen

Een hoop klanten met angst gerelateerde klachten zijn overmatig bezig met de toekomst om zich veilig te voelen. Het is een aangeleerd patroon die juist geen veiligheid geeft, maar onrust. De aangeleerde patronen in combinatie met lagere gehalte neurotransmitters in het brein (GABA, serotonine), zorgt voor een negatieve spiraal. Ondanks dat deze mensen weten dat het anders kan, lukt het niet om uit de angst te komen. Deze personen zijn dan door te veel bezig met andere zaken dan leven in het nu.

Default Mode Network

Het Default Mode Network (DMN) omvat hersengebieden in de cortex die normaal gesproken actief zijn tijdens rust en is betrokken bij herinneren van gebeurtenissen, sociale en emotionele oordeelsvorming en toekomstplanning. Het verlagen van de activiteit van het DMN zorgt er voor dat tijdsbesef verdwijnt en dat er meer in het hier en nu wordt geleefd. Dat betekent dus dat er geen zorgen en angsten over de toekomst verdwijnen.

De activiteit van het DMN verlagen

Om meer in het hier en nu te zijn dient u dus de (over)activiteit van het DMN te verlagen en dat kan op meerdere manieren. Het ervaren van nieuwe dingen en het krijgen van nieuwe indrukken verlaagt de activiteit van het DMN. Alles wat uw complete aandacht nodig heeft deactiveert het DMN ook. Denk hierbij aan krachttraining, sprinten, sociale activiteiten, vormen van meditatie en op reis gaan.

Goed slapen en gezonde voeding

Goed slapen en gezonde voeding hebben het effect dat stress wordt verlaagd. Dit heeft geeft indirect minder activiteit in het DMN. Elke dieet wat depressie en angst verlaagt helpt dus in combinatie met andere technieken.

Aanbevolen dieet tegen depressie en angst

Psychedelica en het DMN

Psychedelica staan nu bekend om het drastisch verlagen van de activiteit van het DMN, terwijl het op dat moment nieuwe hersenverbindingen laat aanmaken. Dit kan betekenen dat de nieuwe verbindingen buiten het DMN activiteit gaan overnemen buiten de psychedelische staat om. Op deze manier kunnen psychedelica dus op langere termijn angst en stress reduceren. Bij de hogere doseringen valt de gehele tijdswaarneming en het egobesef weg. Op dit moment zijn psychedelica de sterkste middelen om het DMN uit te zetten.

Minder activiteit van het DMN is dus meer leven in het nu

Doe uzelf het grootste kado wat er is en geniet van het hier en nu. Pak het leven met beiden handen aan. Het leven gaat niet alleen over overleven, maar vooral over beleven. Verlaag activiteit van uw DMN door zo veel mogelijk gezonde keuzes te maken. Kickstart uw leven door gebruik te maken van onze ondersteuning in gezonde keuzes en een begeleide psychedelische sessie.

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.