Truffel Ceremonie over triptherapie blog:

Bij triptherapie hebben ze geschreven over Neurotransmitters en voeding op May 27, 2020. U kunt dit bericht hieronder lezen

Neurotransmitters

De neurotransmitters zijn de chemische boodschappers van het brein. De neurotransmitters bepalen de banen van prikkelgeleiding via de neuronen en daarmee hoe we denken en wat onze stemming is. Ontstaat er een tekort aan bepaalde neurotransmitters? Dan verloopt de communicatie in het brein anders en kunnen er (psychische) problemen ontstaan.

Neurotransmitters via voeding en supplementen

De bouwstoffen van verschillende neurotransmitters kan uit voeding gehaald worden. Bij de verwerking van de voeding zijn we in eerste instantie afhankelijk van onze darmflora. Zonder de juiste bacteriën en schimmels kunnen we simpelweg niet de voeding in de juiste verhoudingen omzetten naar voor ons bruikbare stoffen. De eerste stap is dus er voor te zorgen dat de juiste bacteriën aanwezig zijn in de darmen. Dit is helemaal belangrijk na antibiotica kuren en voedselvergiftiging.

Stap 1

De juiste probiotica aanschaffen. Bij het aanschaffen van probiotica is het raadzaam om er 1 te kopen die de belangrijkste bacteriestammen hebben die betrokken zijn van het voorverteren van onze voeding. De beste die ik gevonden heb is deze:

Ultra Jarrow Dophillus en is te koop bij o.a.

Bodystore | Smeets en graas

Stap 2

Zorg er voor dat neurotransmitters makkelijker in de hersencellen komen en makkelijker met de receptoren verbinden door de juiste omega 3 binnen te krijgen. We hebben het dan over DHA en EPA. De beste bronnen zijn verse vette vis of supplementen zoals krill-, vis- of algenolie. Krillolie werkt een beetje beter dan visolie en algenolie is vegetarisch/veganistisch.

Stap 3

Zorg middels voeding of supplementen voor voldoende vitamine B (1,2,3,6 en 12), vitamine C, vitamine D (zonlicht), magnesium, kalium, calcium, koper en ijzer. Deze hulpstoffen zorgen namelijk voor de juiste omzetting van voeding naar neurotransmitters. Bij een gevarieerd voedingspatroon kan je al deze hulpstoffen binnen krijgen. Supplementeren met een goede multivitamine kan, maar is niet altijd nodig.

Stap 4

Over het algemeen worden de meeste neurotransmitters gemaakt uit aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Tijdelijk eiwitrijk eten kan dus helpen om deficiëntie van neurotransmitters te voorkomen.

Eet vaker de volgende voedingsmiddelen als basis grondstoffen voor de neurotransmitters. Houd rekening met eventuele allergenen en zorg bij dierlijke voeding voor een diervriendelijk en gezond product.

Voeding Dopa Nora GABA Sero Acet Taur Glut
Aardappels
Asperges
Avocado
Bananen
Bladgroente
Broccoli
Bruine rijst
Gevogelte
Kaas
Kool
Noten
Peulvruchten
Pitten
Scharreleieren
Schelpdieren
Sojabonen
Uien
Vlees
Volkoren
Vis
Zaden
Zuivel
Dopamine Noradrenaline GABA Serotonine Acetylcholine Taurine Glutamine

Neurotramitter test

Onze klanten die kiezen voor triptherapie laten we een intake en neurotransmitter test invullen. Aan de hand van de vragen krijgen we een indicatie of er een tekort is aan bepaalde neurotransmitters. Al voor de psychedelische sessie zullen we middels voeding en een supplementenadvies de neurotransmitters al wat meer in balans krijgen zodat de psychedelische sessie nog meer effect heeft.

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nog meer lezen over voeding en gezondheid

De relatie tussen voeding en hoe we ons voelen is sterker dan wat menigeen denkt. Hoe meer we leren over gezondheid, des te beter we kunnen handelen tegen depressies, angsten en andere psychische of ook lichamelijke klachten. Lees ook eens onze andere blogberichten over voeding en (psychische) gezondheid.

Aminozuren tegen angst en depressie

Het anti-depressiedieet

Suiker en zoetstoffen in de ban

Het beste dieet

Vetten tegen chronische ontstekingen

Meer testosteron, meer mannelijkheid, meer spieren en minder stress

ORAC waarden voeding en vrije radicalen

De relatie tussen BDNF, depressie, voeding, beweging en paddo’s

Granaatappel voor sporters en voor een optimale gezondheid

Supplementen die iedereen een positief duwtje in de rug geven

Beetje minder depressief, boos, moe en angstig door saffraan (en 12 meer voordelen)

Meer Omega 3 minder depressie

Serotonine: een belangrijke schakel voor (on)geluk

Passiflora incarnata (passiebloem) verbetert slaap