Truffel Ceremonie over triptherapie blog:

Bij triptherapie hebben ze geschreven over Onderzoeken naar psilocybine therapie op January 29, 2021. U kunt dit bericht hieronder lezen

Psilocybine therapie is truffel therapie

Hier in Nederland is psilocybine therapie eigenlijk truffel therapie aangezien psilocybine nog illegaal is, maar truffels waar psilocybine in zit niet. Als we het echt correct willen zeggen is het trouwens niet eens psilocybine wat zorgt voor de psychedelische werking maar psilocine.

Psilocybine wordt omgezet naar de actieve stof psilocine en lijkt dan op serotonine

Na de omzetting van psilocybine naar psilocine krijgt deze psychedelica zijn hallucinerende werking. Tevens lijkt psilocine erg op serotonine en zal op veel van dezelfde serotonerge receptoren activiteit vertonen. Veel van de therapeutische toepassingen van psilocybine/psilocine zijn gericht op aandoeningen waarbij een laag serotonine niveau een rol speelt. Tevens kunnen hogere doseringen psilocybine bijdragen aan nieuwe zenuwverbindingen in het brein waardoor neurodegeneratieve aandoeningen (deels) behandeld kunnen worden.

Lopende onderzoeken naar psilocybine

Het aantal onderzoeken naar psilocybine zit al jaren in de lift, terwijl het geen gepatenteerd medicijn is. Dit gegeven laat duidelijk zien dat de potentie van psilocybine enorm is. De momenteel lopende onderzoeken zetten psilocybine in bij:

 • Alcoholisme (AUD, alcohol use disorder)
 • Rookverslaving
 • Opioïdenverslaving
 • Zware depressie (depressive disorder Major)
 • Therapie resistente depressie
 • Angstklachten
 • Obsessive-Compulsive Disorder (OCD)
 • Body Dysmorphic Disorders (BDD)
 • Anorexia
 • Alzheimer
 • Parkinson
 • Migraine
 • Clusterhoofdpijn

Zie hier het hele overzicht van studies naar psilocybine

De resultaten zijn veelbelovend

De resultaten van de pilots en de reeds afgeronde studies zijn veelbelovend en doeltreffend. De onderzoeken die worden gedaan zijn enkel naar de werking van psilocybine. Wij gebruiken psilocybine sessies in combinatie met lifestylecoaching zodat we gezondheid op meerdere vlakken tegelijk aanpakken. Hier bij triptherapie kunnen we enkel anekdotische bewijzen leveren over de werking van onze psilocybine sessies. Wij behalen goede resultaten bij op de eerste plek depressiebehandelingen met psilocybine. Daarnaast ook bij verslavingen, burn-out, angstklachten en laag zelfbeeld.

Lees hier de ervaringen van onze klanten

Meer onderzoek naar psilocybine

Er komt nog veel meer onderzoek naar psilocybine. Enkele momenteel theoretische medicinale werkingen van psilocybine zijn de volgende interessante onderwerpen:

 • Psilocybine om coma-patiënten te ontwaken
 • Psilocybine tegen autisme en Asperger
 • Psilocybine tegen ADD en ADHD
 • Psilocybine tegen MS

Een psilocybine sessie ondergaan

Wil jij ook een psilocybine sessie doen? De voorbereiding is heel belangrijk en het is goed om af te vragen waarom je een sessie wilt doen. Tevens is het verstandig om de huidige neurochemie in het brein te verbeteren zodat de sessie beter verloopt en ook meer impact heeft. Verder speelt de dosering een grote rol. Bij personen met angstklachten worden vaak lagere doseringen gebruik dan bij andere sessies. Wil jij een persoonlijk plan t.b.v. de neurochemie, voorbereiding en nagesprek? Kies dan voor triptherapie. Wil je gewoon een sessie doen zonder deze extraatjes? Kies dan voor een truffel ceremonie.

Informatie over triptherapie

Informatie over een truffel ceremonie

Meer informatie over de werking van psilocybine

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kan je bij het gebruik van medicijnen toch een truffel ceremonie bijwonen?

Er zijn een aantal medicijnen die niet goed samen gaan met psychedelica. Zo is kan de combinatie Tramadol en psychedelica zelfs dodelijk zijn. Ook antidepressiva en kalmeringsmiddelen kunnen problemen geven.

Meer informatie

Welke psychische aandoeningen mag ik niet hebben om in aanmerking te komen voor psychedelische ceremonies of sessies?

Wij raden het af psychedelica te gebruiken als je 1 of meerdere diagnoses hebt van de volgende stoornissen:

Schizofrenie
Psychotischeaanleg
Borderline

Psiloflora contra indicaties

Kan ik eerst advies krijgen over wat het beste bij mij past?

Tijdens het aanmelden kunt u ook meteen de intake in vullen. Op basis van die gegevens kunnen wij u adviseren. Wilt u eerst even contact voor een globaal advies en wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Waar kan ik de intake starten voor triptherapie?

Start de intake via de onderstaande knop

Intake triptherapie

Kan ik ook bij mij thuis psychedelische therapie ondergaan

Jazeker. De meeste klanten die een psychedelische ceremonie ondergaan met therapeutisch karakter doen dit thuis of individueel op onze locaties.

Triptherapie

Ik wil geen therapeutische sessie maar psychedelica proberen met een tripsitter erbij. Kan dat?

Ja, dat kan. We biedien onze tripsitter diensten aan in heel Nederland. Tevens nemen wij ook wat extraatjes mee om de trip beter te maken

Tripsitter inhuren

Kan ik ook naar jullie toe komen voor een psychedelische ceremonie?

Ja, we hebben momenteel twee locaties waar je zelf langs kan komen. Tevens zullen we de beschikbare locaties uitbreiden.

Locatie Schiedam

Kan ik de kosten declareren via de zorgverzekering?

Nee, op dit moment vergoeden zorgverzekeraars deze vorm van therapie niet. Wij verwachten dat daar verandering in komt. Op dit moment is de prognose dat per 2025 psychedelische therapie gaat vallen onder de reguliere zorg.

Onze prijzen