Truffel Ceremonie over triptherapie blog:

Bij triptherapie hebben ze geschreven over Voeding, beweging en supplementen tegen depressie en angsten op June 29, 2020. U kunt dit bericht hieronder lezen

Triptherapie tegen depressie en angsten

De meeste van onze klanten maken gebruik van triptherapie als behandeling tegen depressie en angst gerelateerde klachten. Psychedelische therapie op zichzelf staande geeft al hele goede resultaten, maar de combinatie met andere gezonde zaken zoals diëtiek, lichaamsbeweging en supplementen maken de aanpak nog doeltreffender. In deze blog bespreken we een aantal zaken die anti-depressief en tegen stress/angst werken.

Anti-depressieve en angstverminderende werking

Er zijn meerdere manieren waarop voeding en supplementen anti-depressief en angstremmend werkt. Ten eerste bevat goede voeding de bouwstenen van de juiste neurotransmitters en middels een ontstekingsremmende werking worden er meer belangrijke neurotransmitters vrijgegeven.

Gezonde vetten

Voeding

Fruit
Groenten
Groene thee
Hop (alcoholvrij bier)
Kurkuma
Olijfolie
Rozemarijn

Lees hier meer over het anti-depressie dieet

Supplementen

Bèta-Alanine
Chlorella
Kalium
Krillolie
Magnesium
Multivitamine
PQQ/Q10
Rutine
Tryptofaan/5HTP
Visolie (hoog in EPA)
Vitamine B12 (veganisten/vegetariërs)
Vitamine C
Zink

Beweging

Cardio (beperkt)
Krachtraining

Er is nog veel meer wat je kunt doen

De bovenstaande lijst is slechts een klein gedeelte van gezonde voeding, supplementen en beweging. Er zijn buiten deze zaken nog andere dingen die goed werken tegen depressie en angsten zoals meditatie, yoga, goed slapen en sociaal contact. Ook het praten over je “problemen” kan al heel goed helpen. Doe zo veel mogelijk goed voor je fysieke en geestelijke gezondheid aangezien het zodanig met elkaar verbonden is dat het eigenlijk er eigenlijk geen onderscheid gemaakt kan worden tussen beide.

Psychedelische therapie

Wil je een psychedelische sessie doen? Probeer dan ook van te voren al zo veel mogelijk gezonde keuzes te maken. Wij kunnen u daarbij adviseren. Door het invullen van de intake kunnen wij u een advies geven.

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.